A legjobb borok egy helyen

A hatodik alkalommal megszervezett régiós borversenyen idén 45 pincészet 123 bora indult. A verseny legjobbjait a nagyközönség is letesztelheti június 15-én a pécsi Zsolnay Kulturális Negyedben, délután háromtól este nyolc óráig.

hirdetés

A Pannon Borrégió Top 25 Kóstolófesztivál mellett számos kísérőprogram, helyi termékbemutatóval és a JazzImpair jazz-koncert várja az érdeklődőket.

Idén itt lesz többek között a Brill Pálinkaház, a Futuraqua ásványvíz, a Hausbrandt kávé, a Kaba Farm sajtok, a BogádHús füstölt húskészítmények, a cserkúti Ökocsali mecseki értékei, a Zsolnay Étterem látványkonyhája.

A TOP25 kóstolófesztiválra a jegyek elővételben 3000 forintos áron a jegymester.hu oldalon és a pécsi jegyirodákban, a helyszínen 4000 forintért vásárolhatók. A szervezők elmondása szerint elővételben nagy az érdeklődés, a fesztivál évek óta igen népszerű a borkedvelő publikum körében.

A Dél-dunántúli Borturisztikai Klaszter támogatásával megvalósuló program kiváló eszköz a régió borainak népszerűsítésére, de lehetőség a bemutatkozásra-kiemelkedésre a kisebb borászatoknak. Ahogy minden évben, idén is tűntek fel új nevek, új pincészetek, amelyeket érdemes lesz felfedezni.

A Pannon Borrégió Top25 bora között 14 szekszárdi, 7 villányi, 3 pécsi és egy tolnai nedű szerepel.