A legtrendibb ünnepi viselet idén – a blúz

Az őszi-téli szezon legfőbb jellemzője, hogy az egy évvel korábbihoz képest sokkal nőiesebb, finomabb lett minden. Épp ezért nagyon is illik az idei divatvonalhoz a blúz, ez a feminin, ugyanakkor elegáns és határozott külsőt nyújtó ruhadarab.

Ha tizenéves lány ruhatárát kell összeállítanunk, a blúz igazi jolly joker ruhadarab. Jól öltözötté tesz, és a mindennapokban is könnyen hordható kamaszoknak is. Ám nagyon hasznos már kisebbeknek is, hogy próbálgathassák, érzékeljék, milyen egy nőies öltözék.

Karácsony közeledtével érdemes a legszebb darabok közt körülnézni – akár online, hiszen hatalmas a választék –, mert nincs ennél csinosabb darab az ünnepi öltözékhez.

Vonjuk be a tinédzsert a ruhatára összeállításába

A szülők számára nagy kihívás, mikor a gyerek már nem vesz fel bármit, amit a család felnőtt tagja vásárol, hanem a saját feje után szeretne menni.

Van, aki ezt kimondottan bátorítja, és már a páréves gyerkőcnek megadja a lehetőséget, hogy maga állítsa össze a szettjét. Néha nincs is mód ellenkezésre – ha valaha el szeretnénk indulni otthonról –, olyan szigorúan szeretne a kiskorú családtag például nyáron gumicsizmát húzni.

A nagyobbacskáknál már természetesnek tekinthető, hogy a saját ízlésük szerint öltöznének. Azért nem árt, különösen lányoknál, ha néha próbáljuk tanítgatni a tizenévest a divat fortélyaira, segítve abban, mi áll jól neki, vagy mit mivel lehet összepárosítani. Érdemes idővel rászoknia a lányoknak arra, hogy nemcsak kapucnis felsőkbe és hosszú ujjú pólókba lehet öltözni.
Az erősen kerülendő, hogy úgy öltöztessük a gyerekünket, mint egy babát, és a saját ízlésünket erőltessük rá, esetleg összeöltözzünk vele. A legtöbb kamasznál ez voltaképpen lehetetlen, annyira a saját feje, illetve kortársai után szeretne menni. A közösségi szellem hihetetlenül erős a tizenéveseknél – nem véletlenül látunk “egyenruhába” öltözött iskoláskorúakat.

A blúz mindig öltöztet

Blúz lehet rengetegféle, így nem lehet kifogás a kamasz lányunkak, hogy ez a darab neki nem tetszik, nem felel meg. A gombos verziók mellett nőies megjelenést nyújt a tunika, ami egy hosszított, feminin sziluettű felső.

A bebújós, hosszabb, köntös-szerű verzió, ha tetszik az érintettnek, nagyon érdekes és szép lehet egy fiatal lányon. Arra oda kell figyelni, ne felnőttesítsük, öregítsük idő előtt gyerekünket. Bátorítsuk viszont, hogy nőies ruhában is el tudja fogadni önmagát szégyenlősködés nélkül.

Vagány és stílusos megjelenést biztosít az örök kockás ing. Az eredeti piros-fekete kockás az USA-ból érkezett hozzánk, ott valóságos népviseletnek számít. De lehet hosszabb, vagy rövidre szabott, kiskockás és nagykockás lányunk kedvence. Az iskolába is lehet egy laza, de jópofa megoldás, és nincs olyan lány, aki tiltakozna ellene.

A kihívó, szexis öltözékeknek sem jön el még az ideje – általánosiskolás-korban semmiképpen. Inkább engedjük el egy buliba a tinilányt egy helyes kockás ingben, mint kivágott, félreértésre okot adó felsőben.

(x)

hirdetés

Hirdetés