A levegőnkért futottak Pécsen is

A Nemzeti Egészségfejlesztési Intézet Egészségkommunikációs Központja szervezésében Levegőt! címmel 7 napon és 700 kilométeren át tartó futásra kerül sor.

hirdetés

A „Klímafutás az élő bolygóért” eseménnyel a magyar iskolások, sportolók, orvosok és egészségfejlesztéssel foglalkozó szakemberek azt üzenik a november 30-án kezdődő párizsi klímacsúcs résztvevőinek, hozzanak hathatós intézkedéseket a környezetszennyezés, a globális felmelegedés és a vízkészlet megőrzése terén. Tegyenek meg mindent, hogy a gyermekeink is sportolhassanak még szabad levegőn.

Az esemény fővédnöke Áder János köztársasági elnök.

A NEFI felkért minden általános iskolást, hogy rajzolja le, szerinte milyen lesz a világ 20 év múlva, ha nem állítjuk meg a környezetszennyezést. Néhány rajzot szimbolikusan egy 7 napon át tartó 700 kilométeres futás során adnak át a NEFI-nek és a futóknak az érintett nagyobb települések vezetői vagy képviselői.

városháza

Az esemény következő állomása Pécs volt.  Kedden délután Girán János, Pécs alpolgármestere és Sztojkovics Éva, a népjóléti és sport bizottság elnöke adták át a rajzokat a futóknak.

vároháza1

A „Klímafutás az élő bolygóért” egy november 27-én zárul egy végső futással. Ehhez bárki csatlakozhat, a táv 3 kilométer és a Hősök terétől Budapest legöregebb akácfájáig tart, amely a Magyar Tudományos Akadémia előtt található.