A mesés Nick-udvar

Még nyár elején adták át a város egyik legpatinásabb épületét, a felújított Nick-udvart, melyet az önkormányzat és a Pécs Holding tett rendbe. Az épület számos rendezvénynek adott már otthont, december 12-én adventi programmal is kedveskednek a látogatóknak.

hirdetés

Újra régi fényében pompázik a Nick-udvar passzázsa: a pécsiek és az idelátogató vendégek az L-alakú épületnek köszönhetően ismét átjárhatnak a Király utcából a Széchenyi térre.

– A Mesés Nick-udvar elnevezésű adventi program keretein belül még több pécsivel és idelátogatóval szeretnénk megismertetni és megszerettetni a gyönyörű, ámde még kevéssé ismert épületet – fogalmazott Péter-Domán Zita, a Pécs Holding Zrt. pr-menedzsere.

Az ünnepi készülődések közepette akár a nyugalom és a béke szigetének is lehet tekinteni a Nick-udvart, mely a felnőttek és a gyerekek számára egyaránt nyújt kikapcsolódást és szórakozást.

advent

– A mesés kifejezéssel próbáltunk mind az épületegyüttes szépségére, mind pedig az adventi, főleg gyermekeknek szóló  programokra utalni – magyarázta Péter-Domán Zita. – A karácsonyi hangulatú dekoráció, a Bóbita Bábszínház gyönyörű életképei mellett más meglepetések is várják a  látogatókat.

A December 12-i 17:30-kor kezdődő ünnepélyes megnyitóra mindenkit szeretettel várnak különleges karácsonyi hangulattal.

[youtube url=”http://www.youtube.com/watch?v=Xi3I84RJWn4″ width=”650″] [frame]Az épületről: A házat még 1895-ben Zsolnay Vilmos építette: ez volt a város első árucsarnoka, a Bazár. Később polgári kaszinóként is működött, de a ma is használatos nevét az évtizedekig itt működő sörözőről kapta, amelyet az Erdélyből áttelepült Nick Sámuel indított el. A passzázs 2013-as újranyitása után az épület alsó szintjén egy étterem, egy boros üzlet, valamint egy galéria is helyet kapott, a háromemeletes épület felső szintjei még befektetőre várnak.[/frame]

 • Rikán “dícsérek”,de

  …ez tetszett,mert egyúttal az épület múltját is megismerhették azok, akik eddig nem vették a “fáradtságot” hozzá. Más : http://hetedhethatar.hu/hethatar/?p=17745

 • A meghívó
 • Gergő

  és valahogy mindig akad egy “kedves olvasó” aki mindig kritizálja a cikkírókat ezen a portálon..hmmm

 • Vicces hogy valahogy mindig akad egy “kedves olvasó” aki megvédi cikkírókat ezen a portálon.

 • titi

  Kötekedni mindenki tud a hibát megtalálni pedig a legkönnyebb gratulálok

 • abrakadabra

  Miért is egyedülálló országosan egy L alakú épület vagy egy passzázs? A kollegina hallott már egy Budapest nevű városról? És nem lehetne megtudni valamit a programról, azon kívül, hogy lesz?! Szerintem mesés lenne.

 • MZ/X

  Ez a mesés kifejezés egy kicsit túlzás 😀