A művészeket díjazták

Pécsett idén is köszöntötte az Oktatási és Kulturális Bizottság a helyi jubiláló művészeket a Művészetek Napja alkalmából. A díjakat dr. Hoppál Péter, a bizottság elnöke adta át szerdán 14 órakor.

hirdetés

A Művészetek és Irodalom Házában tartották idén a Művészetek Napja alkalmából megrendezett ünnepséget csütörtökön Pécsett. Az eseményen jubiláló művészeket és művészeti csoportokat köszöntött a városvezetés képviseletében dr. Hoppál Péter, az Oktatási és Kulturális Bizottság elnöke. Az ünnepélyen felléptek a Pécsi Művészeti Gimnázium és Szakközépiskola növendékei is.

 

Összesen 19 zenészt, képzőművészt, táncművészt, színészt, karnagyot és rendezőt köszöntöttek. Emlékplakettet vehetett át többek Uhrik Dóra, Kossuth-díjas táncművésznő, a 80 éves Ivasivka Mátyás, Keserű Ilona Kossuth-díjas festőművész, a 60 éves Gamus Árpád és az idén 90. életévét betöltő Monori Ferencné, színházi súgó is.

Továbbá díjazták az idén 55 éves Jelenkor Alapítványt, a 30 éve alakult Zengő együttest, a Tanac Táncegyüttest, valamint a Pécsi Városszépítő és Városvédő Egyesületet is.

  • időzavar

    Akkor most szerdán volt az esemény vagy csütörtökön?!