A pécsi animáció története

A Design Labor és a „Pécsi Animáció Története” kiállítás célja, hogy színvonalas kulturális rendezvényekkel még több látogatót vonzzanak a Király utcába, Pécsett.

hirdetés

A augusztus 16-án nyitott animációs kiállítás már az elmúlt két hónap alatt meghaladta a kétezer látogatót és nagy sikert hoztak az „Animáció Világnapja”-hoz kapcsolódó rendezvénysorozatok. Ez idő alatt bemutatkoztak már kortárs pécsi festők és film-plakát kiállítás is kiegészítette az animáció történetét.

A Király utca 26. szám alatt található kiállítás novemberi kísérő programjai a Nemzetközi Diáknaphoz és az Ifjú Zenebarátok Világnapjához kapcsolódnak. A hónap mottója: „Könnyedén és komolyan, diákok diákszemmel” – 12 nap, négy koncert egy kiállítás.

November 11-től, négy alkalommal minden harmadik napon fiatal zeneművészek mutatkoznak be a kiállító teremben.
A Liszt Ferenc és az Agócsy László Zeneiskola növendékei mellett a Ritmusvarázs együttes is fémjelzi az ifjúsági koncerteket.

November 17-én, a Király utcai kiállító terem novemberi programjainak fővédnöke, Csizi Péter Pécs alpolgármestere nyitja meg a „Diák fotó kiállítás”-t, a rendezvénysorozat központi eseményét.