A Pécsi Ítélőtáblához fellebbezett a molesztáló apa ügyvédje

Tíz év fegyházbüntetésre ítélt nem jogerősen a Somogy Megyei Bíróság hétfőn egy 53 éves férfit, aki tíz éven át molesztálta gyermekkorú lányait – közölte a bíróság sajtószóvivője hétfőn az MTI-vel.

hirdetés

A bíróság szemérem elleni erőszakért, erőszakos közösülés kísérletéért, lőfegyverrel és lőszerrel visszaélésért, valamint kiskorúak veszélyeztetéséért szabta ki az ítéletet a vádlottal szemben – tájékoztatott Vadócz Attila. Az ügyész súlyosításért, a vádlott és védője felmentésért fellebbezett a Pécsi Ítélőtáblához.

A férfi a három lánya közül a két idősebbet zaklatta. Amikor a férfitől elvált anya a középső lányától tudomást szerzett a történtekről, s az elmondottakat a legidősebb, már felnőtt korú, a családtól vőlegényével külön élő lánya is megerősítette, a családsegítő központhoz fordult segítségért, majd feljelentést tett a rendőrségen.

A vádlott és volt felesége között a válás után sem szakadt meg a kapcsolat. A lányok – félve attól, hogy apjuk a húgukat is zaklatja – akkor mondták el anyjuknak, mit tett velük az apjuk, amikor a férfi – miután a fővárosban megszűnt a munkahelye – bejelentette, vissza akar költözni az asszonyhoz. A nő a férfitól született négy gyerek közül a két kisebb lánnyal és fiával egy somogyi faluban él.

A férfi tagadta az ellene felhozott vádakat, a bíróság azonban – a szakértőkkel egyezően – a vádlott két idősebb lánya által elmondottakat helytállónak ítélte meg, a két lány esetében megszüntette a vádlott szülői felügyeleti jogát.