Már a pécsi vaddisznók sem a régiek

vaddisznó
Olvasónk a vaddisznókkal áll harcban már egy ideje. Lapunknak és a hivatalnak is megírta panaszát. 

hirdetés

“Tisztelt Hivatal!

Alulírott Lamár Ibolya, Pécs, Nagyszkókói út 50/1. sz. alatti lakos, ismételten panasszal fordulok Önökhöz a Mecsek-oldalban immár rendszeresen kóborló vaddisznók kártétele ügyében.

Úgy vélem, nem egyedi az esetem, tudomásom szerint az egész városrész problémájáról van szó, többen tettek, velem együtt, írásban is panaszt, azonban azt mindeddig senki nem orvosolta érdemben. Kaptam ugyan az Önök hivatalától írásbeli választ (2012. 09. 05. ikt.sz.: II-H-3/435-2/2012), ám annak a rövid summázata kb. az, hogy csináljak amit tudok.

Személyesen is jártam a Vadászati Osztályon, ahol azt a választ kaptam, hogy szegény állatok, ha télen éhesek, bizony addig kóborolnak, míg nem találnak ennivalót. Április közepe van, táplálékbőség. A csatolt kép ma reggel fogadott a bejárati ajtómtól 10 lépésre. Hozzáteszem, a telkem elég meredek, az ajtóig kb. 75 lépcső vezet. Az állat lábnyoma egyes helyeken tisztán kivehető. Kérdésem, hogy meddig, és főleg miért kell mindezt eltűrnünk?

Adófizető polgár vagyok, betartom a törvényt, ennek ellenére úgy tűnik, a jogaimat, konkrétan a tulajdonom védelmével kapcsolatosan, senki nem biztosítja, az azon esett sérelmet nem orvosolják. Levelemet továbbítani fogom a helyi médiumoknak is, ezzel talán kellő nyomatéka lesz az ügynek. Várom konstruktív válaszukat.

Tisztelettel:

Lamár Ibolya
Pécs, Nagyszkókói út 50/1.”

  • medvehagyma

    Kerítés?

  • Pesszim Pista

    Ebben a cikkben a kép lett volna a lényeg.