A Playboynak adják el a Népszavát

Pécsett pedig nagyon "megszaladt" a Népszava eladása

Hónapokon át tartó tárgyalások után eladják a Népszava kiadási jogát a Marquard Mediának – tudta meg a MNO. Az új tulajdonos felel egyebek mellett a Joy, a Playboy, valamint az Éva Magazin kiadásáért is.

hirdetés

Miután pár napja megírtuk, hogy a Népszabadság megszűnésével Pécsett gejzírként törtek fel a Népszava eladási számai, az MNO robbantotta a hírt, hogy eladják a Népszavát. Pedig egy Széchenyi téri újságárusnál már napi 8-9 darab is fogyott a lapból. Az azonban egyelőre még nem tiszta, hogy milyen formában folytatódik a lap élete, vagy hogy folytatódik-e egyáltalán.

Pécsett pedig nagyon "megszaladt" a Népszava eladása
Pécsett pedig nagyon “megszaladt” a Népszava eladása

A lap kiadási joga jelenleg a Svájcban bejegyzett, sokak szerint a szocialistákhoz, azon belül is Puch Lászlóhoz köthető TGD Intermedia SA tulajdonában van. Miután átadják ezt a kiadási jogot, a Népszava Kft. gyakorlatilag kiürül, várhatóan felszámolják, köztartozást azonban nem hagy hátra – írja az MNO. Láposi Elza, a Népszava Kft. lapigazgatója megerősítette az eladásról szóló hírt.

Az elmúlt években szigorú takarékoskodási intézkedéseket léptettek életbe a lapnál, ami miatt több kollégától megváltak, a fizetéseket pedig csökkentették. A létszám emiatt 50 főre apadt, ebből 9-en dolgoztak a kiadói részlegen, a többiek újságírók, korrektorok, lapszerkesztők és tördelők. A leépítéseknek azonban még nincs vége, és azt sem tudni, hogy mi lesz a sorsa Németh Péter főszerkesztőnek, de az új tulajdonos az MNO információi szerint ígéretet tett arra, hogy jogfolytonosan veszi át a dolgozókat. Akikre pedig nem számítanak végkielégítést kapnak.