A PM az államfőhöz fordul

A Párbeszéd Magyarországért (PM) Áder János köztársasági elnökhöz fordul azt kérve: ne írja alá a paksi erőmű bővítéséről szóló törvényt – mondta a PM képviseletében Szabó Rebeka csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón.

hirdetés

Az ellenzéki politikus – annak kapcsán, hogy a Fidesz kezdeményezésére már csütörtökön zárószavazást tart a parlament a javaslatról – azt mondta, nemcsak a törvény tartalma, hanem az az eljárás is borzasztó, ahogy megpróbálják “átnyomni” a parlamenten.

Szavai szerint teljesen váratlanul döntött a többség a csütörtöki zárószavazásról, amely eredetileg csak jövő héten lett volna.

A független képviselő szerint “puccsszerűen próbálja a Fidesz lenyomni a parlament és a magyar emberek torkán ezt a borzalmasan veszélyes és káros megállapodást”. Szabó Rebeka megismételte képviselőtársa, Jávor Benedek hétvégi kijelentését, miszerint ezzel “a Fidesz és Orbán Viktor hazaárulást követ el”, teljes mértékben figyelmen kívül hagyja a magyar emberek véleményét és azt, hogy sorsukról dönthessenek.

Jelezte: azon túl, hogy az államfőhöz fordulnak, minden formáját megragadják a tiltakozásnak, ami lehet majd polgári engedetlenség vagy akár valamilyen jogi út. Most egy olyan “harc kezdődik el”, amelynek a végén mindenkinek, aki megszavazza a törvényt, el kell számolnia – hangoztatta Szabó Rebeka.