Új prémium euró államkötvény

Az Államadósság Kezelő Központ Zrt. által kibocsátott hároméves futamidejű, változó kamatozású Prémium Euró Magyar Államkötvény (PEMÁK) már november 23-ától elérhető a Magyar Államkincstár Állampénztári Irodáiban is – közölte a Magyar Államkincstár (MÁK) az MTI-vel kedden.

hirdetés

A Magyar Államkincstár korábban nem rendelkezett devizakötvények forgalmazását biztosító rendszerrel, így a PEMÁK esetében nemcsak egy új termék bevezetését kellett megoldani, hanem a forgalmazás rendszerét is ki kellett alakítani – olvasható a közleményben.

Rámutattak: ebben a folyamatban az ügyfélközpontúság volt a fő cél, így a már szerződéssel rendelkező ügyfeleknek nem kell új szerződést kötniük, és személyi azonosítójuk sem változik. Az új ügyfeleknek természetesen továbbra is személyesen kell az irodákban szerződést kötni.

Az államkincstár közleménye szerint a PEMÁK forgalmazása a Magyar Államkincstárnál a bevezetés lépcsőzetes kialakításából adódóan első lépésben devizabelföldi ügyfelek részére 2012. november 23-án banki átutalással és kártyafizetéses művelettel indul. Az átutalások megkönnyítését az irodák ügyfélterében elhelyezett internetes kapcsolattal rendelkező számítógépek is segítik.

Ezt követően december 15-ére teljessé válik minden forgalmazási csatorna elérhetősége. Erre az időpontra a WebKincstár mellett minden kincstári irodában működni fog a készpénzes forgalmazás is. Az év végén, illetve a jövő év elejétől biztosítják a forgalmazást a devizakülföldiek részére is – olvasható az államkincstár közleményében.

További információk az www.allamkincstar.gov.hu, valamint a www.allampapir.hu honlapon találhatók.