A PTE-n tanult a külügy új sajtófőnöke

Új sajtófőnöke van a Külügyminisztériumnak, a posztra Kaleta Gábort, a tárca amerikai főosztályának eddigi vezetőhelyettesét nevezték ki – tájékoztatta a minisztérium hétfőn az MTI-t.

hirdetés

Kaleta Gábor az MTI-nek azt mondta: célja, hogy hozzájáruljon annak a “nagyon komoly mennyiségű és minőségi munkának” a bemutatásához, amelyet a Külügyminisztérium és a külképviseletek végeznek Magyarország érdekében. A mai globalizálódó világban egyre kevesebb olyan terület van, amelynek ne lenne valamilyen nemzetközi vonatkozása – fogalmazott. Kiemelte: munkáját “az egységes kormányzati kommunikációba szervesen illeszkedve” végzi majd.

A Külügyminisztérium közölte: Kaleta Gábor 2002-től dolgozik a tárcánál, korábban, 2007 és 2011 között Los Angeles-i első beosztott és konzul, majd tavaly augusztustól az amerikai főosztály vezetőhelyettese volt. A diplomata tanulmányait a pécsi Janus Pannonius Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán, valamint a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen végezte, jogi szakvizsgát tett, német és angol nyelvből felsőfokú vizsgája van – olvasható a tárca közleményében.

A Külügyminisztérium korábbi sajtófőnökének, Tóth Józsefnek január végén szűnt meg a megbízatása. A tárca ezzel kapcsolatban akkor azt közölte, hogy rendszeres belső ellenőrzési mechanizmusuk gazdálkodási szabálytalanságokat tárt fel az athéni magyar nagykövetség működésében, ezért szűnt meg a korábban athéni nagykövetként szolgálatot teljesítő Tóth József sajtófőnöki megbízatása.