A szánkósok elkerülhetik az M6-ost

Az M6/M60-as autópálya Szekszárd-Pécs szakasza készen áll a téli időjárásra, derült ki a Mecsek Autópálya Koncessziós Zrt. bátaszéki téli gépszemléjén. Az eseményen az autópálya téli üzemre történ felkészítése mellett a társaság felhívta az autósok figyelmét is: az üzemeltető felkészültsége és munkája ugyan elengedhetetlen, a balesetmentes közlekedés azonban az autósok felelős magatartásától és a téli útviszonyokra felkészített gépjárművektől is függ.

hirdetés

Felkészült az M6/M60-as autópálya Szekszárd-Pécs szakaszának üzemeltetője a téli időjárásra. A Mecsek Autópálya Koncessziós Zrt. és az Üzemelteő Társaság bátaszéki gépszemléje az utolsó lépése volt annak a felkészülési folyamatnak, amelynek során az üzemeltető előkészíti az autópálya zökkenőmentes téli üzeméhez szükséges eszközöket.

Ennek érdekében a Szekszárd-Pécs szakaszon a növényzet visszavágása mellett ellenőrizték és felszerelték a gépjárműveket és az azokhoz tartozó téli munkaeszközöket, kihelyezték ideiglenes hóvédműveket, illetve ellenőrizték a forgalomtechnikai eszközöket is. Mindemellett elkészült az autópálya téli tisztítási és tisztántartási terve, valamint az ügyeleti szolgálatot is felállították, amelynek részeként az üzemeltető munkatársai november 10-tıl legkorábban március 15-ig 24 órás készenlétben állnak.

A zökkenőmentes forgalom biztosítása érdekében az üzemeltető a téli időszakban fokozottan figyeli az út állapotát az autópálya-szakasz teljes hosszában, folyamatosan figyelemmel kíséri a meteorológiai adatokat és rendszeres információt nyújt az Útinformnak az aktuális forgalmi viszonyokról.

A Mecsek Autópálya Üzemeltető ugyanakkor felhívja az autósok figyelmét: a forgalom biztonsága nemcsak az üzemeltető felelőssége. Felkészültsége és munkája ugyan szükséges, de a balesetmentes közlekedés nagyban függ az autósok felelős magatartásától és a téli útviszonyokra felkészített járművektől.

Ezért a MAÜ arra kér minden gépjárművezetőt, hogy készítse fel járművét a téli útviszonyokra: váltson téli gumira, ellenőrizze akkumulátorát és használjon időjárásnak megfelelő ablakmosó folyadékot. A balesetek elkerülése érdekében pedig mindig fokozott óvatossággal, az aktuális időjárási viszonyoknak megfelelően közlekedjenek az autópályán.