Fesztivál a szolidaritás esélyeiről

Április 15. és 17. között Kultúroltás-Fesztivált rendeznek a Civil Közösségek Házában Pécsen, melyre a részvétel mindenki számára ingyenes.

hirdetés

A művészeti eseményekből és kerekasztal-beszélgetésekből álló programot most a Baranya Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház partnereként szervezi a Pécs-decentrum Kulturális Egyesület.

Az oldott hangulatú beszélgetések témái között szerepel, hogy mit jelent ma a közösség, képes-e megtartani a leszakadó, elesett, bajba kerülő egyént. Segít-e rajtunk a terápia, s mik a szabályai? Melyek napjaink égető, az élet méltóságát illető bioetikai kérdései, amelyekben szakmai és társadalmi konszenzusra kellene jutni? Mit értenek másutt és értettek más korokban emberi méltóságon, emberi jogokon? Vannak-e alternatív szigeteink, s mi történik ott?

Akik maradnak: szóba állnak-e egymással? Össze lehet-e még tartani, beszélő viszonyba lehet-e hozni országunkat? Hogy van ez más nemzeteknél? Szemügyre vesszük a kortárs világirodalom jelenségeit is új, közös kötetünk bemutatóján.

A programok 16-án, csütörtökön délelőtt tíz órakor kezdődnek, az egy órás előadások estik tartanak, a mozgalmas napot kilenc órakor a Művészeti Gimnázium kamarakoncertje zárja.

17-én egy rövidebb nap elé néznek a résztvevők reggel kilenc órától délután fél négyig tartanak a kerekasztal beszélgetések, valamint az előadások.