A tánc fővárosa lesz Pécs!

Tizennyolc ország csaknem háromezer show-táncosa lepi el Pécset nemsokára. Idén is megrendezik ugyanis az Utcai és Show-táncok Világ- és Európa-bajnokságát. A program még a kulturális fővárosi szezonban eresztett gyökeret a városban.

hirdetés

A show-táncban nemcsak a mozdulatok fontosak, hanem a ruha is. Ezek az előadások sokszor divatbemutatók is. Főként a világ- és Európa-bajnokságokon fontos a küllem.

Pécsett, 2010 után immár másodszor, október végén rendezik meg az Utcai és Show-táncok Világ- és Európa-bajnokságát.  A programot csütörtökön, a pécsi városházán ismertették. Elhangzott: Magyarországon csaknem ezerhétszázan választották az utcai és show-táncnak valamelyik formáját, ezért is rendezheti hazánk a versenyt.

– Mi, magyarok mindig szeretnénk bizonyítani. Úgy gondolom, hogy eddig mindig sikerült, hiszen a világ hat legjobb nemzeti szövetsége közé tartozunk – mondta Szántó Péter, a Magyar Divat- és Sporttánc Szövetség elnöke.

Csizi Péter, Pécs alpolgármestere szerint az, hogy 2010 után ismét városunk rendezheti meg a világversenyt, az Európa Kulturális Fővárosa program sikerének köszönhető.

– Számos kezdeményezés gyökeret vert városunkban, így a show-tánc  Európa-bajnokság is. A 2010-es esemény emléke pozitívan maradt meg a rendezőkben, ezért ragaszkodtak ismét Pécshez – mondta Csizi Péter.

A verseny az Expo Centerben lesz október 22. és 28. között. Tizennyolc országból érkeznek táncosok. Egyelőre 2600-an neveztek, de ez a szám a következő napokban a háromezret is elérheti.