Tömeges betelepítés: elfelejthetnék Magyarországot

Migrants and refugees queue to enter a registration camp after crossing the Greek-Macedonian border near Gevgelija on November 8, 2015. The flow of refugees and other migrants from Turkey to Greece is expected to continue at a rate of 5,000 daily this winter, the UN refugee agency UNHCR said. Three million migrants fleeing war and poverty are seen entering the EU by 2017 in a development likely to have a marginal positive impact on the economy, the European Commission said. AFP PHOTO / ROBERT ATANASOVSKI

Ha megvalósul a tömeges betelepítés, az megváltoztatja Magyarország kulturális és vallási képét, illetve nemzeti értékeit – hangsúlyozta a földművelésügyi miniszter hétfőn a Baranya megyei Szentlőrincen.

Fazekas Sándor a “Soros-tervről” szóló nemzeti konzultációról rendezett lakossági fórum előtti sajtótájékoztatón azt mondta: jó néhány nyugat-európai országban az látható, hogy a nemzeti kultúrák helyébe “multikulturális egyveleg” lép. A mai multikulturalizmus annak az internacionalizmusnak az “egyenes ági leszármazottja”, amely rengeteg szenvedést hozott a magyar népre és más európai nemzetekre – mondta a politikus, majd leszögezte: nem kellenek ilyen kísérletek.

“Ezt az országot úgy szeretjük, ahogy az elődeinktől örököltük. A mi generációnk is hozzátette a magáét, és szeretnénk úgy továbbadni a gyermekeinknek, unokáinknak, hogy továbbra is a magyarok országa legyen” – hangoztatta a miniszter.

Fazekas Sándor szerint Magyarország keresztény országként mindig helyt tudott állni Európa közepén; “a modernkori népvándoroltatás” idején pedig különösen fontos, hogy a magyarok egységes véleményt alakítsanak ki a kérdésben. A migráció és a biztonság összefüggéseire térve kifejtette: a tömeges bevándorlás által érintett országokban az látható, hogy romlik a közbiztonság, romlanak a megélhetési feltételek, az életminőség drasztikusan hanyatlik. “Bízunk abban, hogy ettől meg tudjuk kímélni az országot” – fogalmazott a miniszter, aki jelezte: a nemzeti konzultációkon az emberek véleményét szeretnék összegyűjteni, majd kiértékelni.

Nagy Csaba helyi fideszes választókerületi elnök a többi közt arról beszélt, hogy 2015-ben volt olyan hónap, amikor a megyénél több mint 36 ezren lépték át jogellenesen a határt.

“Szentlőrinc, Szigetvár, Harkány, Siklós, Sellye és Sásd teljes lakosságát lehetett volna lecserélni olyan emberekre, akik illegálisan jöttek be Magyarországra” – érzékeltette az akkori helyzetet a politikus. Álláspontja szerint Brüsszel a migránskérdéshez való hozzáállásával azokat sújtja, akik betartják a jogszabályokat és azokat védi, akik nem ezt teszik.