A trafikosok átképzik magukat agysebésznek?

Az öngyújtótól a gyufáig, az utolsó dohányig, a papírig mindent egy helyen lehet megvásárolni a dohánytrafikokban. Egy új szabályozás szerint azonban jövőre várhatóan csak néhány helyen lehet majd cigarettát venni.

hirdetés

A pécsi Dohány trafik tulajdonosa, Káldi Zsolt feleségével hét éve nyitotta meg trafikjukat. Az üzlet bevételének kilencven százaléka a cigarettából van. 2013-tól azonban lehet, hogy be kell majd zárniuk. A dohánytermékek kiskereskedelmét szigorító törvényjavaslat szerint ugyanis a jelenlegi 40.000 helyett csak 6-7 ezer helyen lehetne cigarettát venni az országban.

Káldi Zsolt szerint ha ez megtörténik, akkor valami más tevékenység után kell nézniük. Mint azt megjegyezte: „Majd átképezzük magunkat. Szerintem hamar megtanulható mondjuk az agysebészet, vagy valami hasonló. Nem tudom.”

Máy Tibor, a Málomhegyi utcai bolt birtokosa a Pécs TV-nek azt mondta, hogy náluk a bevétel felét teszi ki a cigaretta eladása, így a törvénytervezet tetemes bevétel-kiesést hozna, ami elbocsátásokkal is járhat.