A Tüke Busz is felkészült a járvány megelőzésére

A város helyi közösségi közlekedésének ellátásáért felelős Tüke Busz Zrt. a koronavírus-járvány európai megjelenését követően azonnal elkezdte a járvány megelőzése érdekében általa megtehető intézkedéseket számba venni és végrehajtani – olvasható a Tüke Busz közleményében.

hirdetés
Uránia Mozi

A Tüke Busz néhány fontos intézkedést vezetett be a koronavírus-járvány megelőzése érdekében: 

– Március másodikától napi szinten folyamatosan zajlik az autóbuszok és a pályaudvari épületek fertőtlenítő takarítása a már meglévő takarítási mennyiségen felül. Az autóbuszokon a hagyományos takarításon kívül az utasok által hozzáférhető, érintett felületeket (kapaszkodók, korlátok, fogantyúk, ülések textil borításán kívüli felületei) fertőtlenítik. A pályaudvari épületek fertőtlenítő takarítása naponta kétszer történik meg.

– A fertőtlenítő takarítások teljesítését a társaság megbízott minőségellenőre rendszeresen ellenőrzi. A járvány esetleges pécsi megjelenése és erősödése esetén a fertőtlenítő takarítások számának emelése is meg fog történni.

– Február 27-én automata kézfertőtlenítő adagolókat szereltünk fel a társaság összes épületében és végállomások épületeiben.

– Pumpás kézfertőtlenítőket osztottunk ki azokon a helyeken (ügyfélszolgálat és bérletpénztárak), ahol az automata adagolok felszerelése nem volt lehetséges.

– Kézi fertőtlenítőszert szereztünk be az utasokkal közvetlenül kapcsolatba kerülő munkavállalók részére. Ezek kiosztása folyamatos a gépjárművezetők, a forgalmisták, a diszpécserek és az ellenőrök felé.

– A kézfertőtlenítő adagolók kihelyezésével egy időben a munkahelyeken a kézfertőtlenítők használatával, valamint a járvány megelőzésével kapcsolatos tájékoztató anyagokat helyeztünk el.

A Tüke Busz Zrt. a koronavírus járvánnyal kapcsolatos hivatalos közleményeket folyamatosan nyomon követi és a járvány alakulásának megfelelően felkészült esetleges további azonnali intézkedések megtételére.