A városháza erkélyén lépnek fel helyi zenekarok

A városháza erkélyéről adnak koncertet helyi zenekarok a nagyközönségnek szeptember minden hétvégéjén Pécsett, a kezdeményezés célja a zene népszerűsítése és a városban lévő zenei potenciál bemutatása – közölte az MTI.

hirdetés

Bális Eszter, a szervező Pannon Zenebaráti Kör elnöke pénteken, a baranyai megyeszékhelyen tartott sajtótájékoztatón elmondta: a pénteken, szombaton és vasárnap egyaránt 16 órakor kezdődő, 20 perces minikoncertekkel azt szeretnék elérni, hogy Pécs a zene városaként is ismertté váljon.

A zene állandóan jelen van a városban több száz, naponta órákat gyakorló diáknak, profi művésznek, amatőr zenekarnak köszönhetően – jegyezte meg az egyesületi elnök, majd hozzátette, hogy az előadássorozat a jövő évi pécsi Europa Cantat nemzetközi kórusfesztivál felvezetéseként is szolgál.

Lakner Tamás, a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Karának dékánja kitért arra, hogy a városháza erkélyéről olyan kiváló pécsi formációk szórakoztatják a közönséget, mint a Vizin Zenekar, a Symphonic Brass, az Amadeus Kürtkvartett, a Trombitakvartett, a PTE Brass Band, a Bartók Béla Férfikar, a Pécsi Művészeti Gimnázium és Szakközépiskola diákjai vagy az Enigma Trió.

A komoly pécsi fúvószenei hagyományok okán az érdeklődők főként fúvószenét hallhatnak, de lesz népzene, kóruszene és kamarazene is – fűzte hozzá a dékán.

A sajtótájékoztatón elhangzott: a koncertsorozatot szeptember után is folytatják, amennyiben az sikeres lesz, és a jövőben is elegendő szponzori támogatáshoz jut.