A volt MSZP-sek akár vissza is mennének

Nyőgéri Lajos, az MSZP városi elnöke szerint helyben és országosan is megerősödhet a párt azzal, hogy Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök távozott a pártból. Mindeközben a kilépett és kizárt szocialisták is visszamennének a pártba.

hirdetés


Az MSZP városi elnöke, Nyőgéri Lajos a Pécs TV Híradójának úgy nyilatkozott, hogy ugyan a párton belül többen is a Gyurcsány-féle demokratikus koalíció platformnak voltak a tagjai, de ők nem kívánják elhagyni az MSZP-t. Szerinte azok távozhatnak most, akik Gyurcsány személyéhez ragaszkodtak.

Kiemelte, a volt kormányfő távozása helyben és országosan is megerősítheti a szocialistákat, hiszen ezzel az a hónapok óta nyílt színen zajló belső vita lezárult, amely gyengítette az ellenzéki politizálásuk hatékonyságát. Az elnök szerint immár megnyílt az út ahhoz, hogy immáron baloldali, szociáldemokrácia értékeket valló párt legyen az MSZP.

Komáromi István, volt szocialista alapszervezeti titkár a PécsMa.hu-nak a történtekre úgy reagált: Gyurcsány távozásával lélegzetvételhez jutott az MSZP, egyben lehetősége nyílt a megújulásra us. Hozzátette: immáron korábban kizárt, vagy kilépett tagok akár vissza is mennének a pártba, ehhez azonban az is kell, hogy mások mellett Szekeres Imre, Kiss Péter is elhagyja az MSZP-t.

Elmondta azt is, hogy a liberális vonalért és az SZDSZ-es befolyás miatt már régóta bírálta a pártvezetést, ő maga 2008 óta hangoztatta: Gyurcsánynak távoznia kell, ám nem léptek a szocialisták.