Adatvédelmi kutatást végez a pécsi központú cég

A számítástechnikai biztonsági rendszerek új alapokra helyezését, a kibertámadásokkal szembeni puszta védekezés helyett az adatbiztonságot proaktív eljárásokkal garantáló új megoldásokra való átállást szorgalmazza a kínai Huawei.

hirdetés

Az információs és kommunikációs technológiai konszern magyar leányvállalata, a Huawei Technologies Hungary Kft. az októberi európai kibervédelmi hónap alkalmából az MTI-vel közölte: a megoldást a jelenleg alkalmazott TCP/IP alapú hálózatok szoftver-definiált hálózatokkal (software-defined network, SDN) történő lecserélése jelentené, az alapvetően védekező jellegű megoldásokat pedig sokkal inkább proaktív, támadó eljárásokkal kellene felváltani.

A közlemény idézi John Suffolkot, a Huawei Technologies kiberbiztonsági elnök-helyettesét, aki szerint olyan technológiai környezetben igyekszünk megvédeni adatainkat a támadóktól, amit azokban az időkben fejlesztettek ki, amikor a “hacker” szót még elsősorban a rossz golfozókra használták. A védelmi megoldások pedig leginkább egy gyenge ajtóra szerelt erős lakathoz hasonlíthatók – mutatott rá az Egyesült Királyság kormányának egykori információbiztonsági igazgatója.

A kínai informatikai konszern árbevétele 2013-ban 39,4 milliárd dollár volt, ennek 13 százalékát kutatás-fejlesztésre fordította. A Huawei 2005 óta működik Magyarországon, központja Budapesten van, Pécsett és Komáromban pedig egész Európát termékeikkel ellátó gyártási központot (Huawei Europe Supply Center) tart fenn.