Adományt kapott a pécsi gyermekklinika

Szabó Iván ügyvéd 600 ezer forint értékben adományozott új műszert a Pécsi Tudományegyetem Gyermekgyógyászati Klinika gyermeksebészeti osztályának. A szerkezet a gyermekek testhőmérsékletének csökkenését akadályozza meg műtét közben.

hirdetés

A műszer fontos szerepet játszik a műtétek alatt. Hosszabb beavatkozás közben a test mindig lehűl, ez a kicsiknél különösen veszélyes. Az új, modern szerkezet egy speciális hőlégmatrac, amely megakadályozza a testhőmérséklet csökkenését a matracon lévő lyukakból áramló meleg levegő segítségével. Minden tizedik műtétnél szükség van a speciális takaróra.

A PTE gyermekklinika gyermeksebészeti osztálya már sok száz millió forint támogatásban részesült a Visszatérés Alapítvány jóvoltából, amelynek egyik kurátora Szabó Iván ügyvéd.

szabó iván, gyerekklinika, hl04

A szerkezet csütörtöki átadásán az ügyvéd megemlékezett arról a minőségi ellátásról, amiben évekkel ezelőtt az ő gyermeke is részesült, mikor itt műtötték és kezelték. Mint mondta, szülőként is fontosnak tartja a gyermekkórházak fejlesztését, s az egyik kuratóriumi ülésen vetődött fel benne és döntötte el, hogy a pécsi klinika számára adományoz egy ilyen hiánypótló eszközt.

Az eseményen részt vett Csizi Péter országgyűlési képviselő is, aki szerint örömteli, hogy magánemberek is adományoznak, ha nem áll éppen rendelkezésre állami, önkormányzati, pályázati támogatás. Kiemelte az ügyvéd pécsi tevékenységét és azt, hogy a város lassan pécsiként tekint rá, holott munkája a fővároshoz köti.