Nem csak fát loptak

Két pécsi férfi nem csak falopás, hanem környezetkárosítás miatt is felelhet a bíróságon.

hirdetés

Méf december 10-én érkezett bejelentés a rendőrségre, hogy Pécsett a Nyugati Kőhíd dűlőben két férfi láncfűrésszel fát vág.

A helyszínre érkező rendőrök P. Gábor 22 éves és P. György 44 éves pécsi lakosokat igazoltatták, akik azt állították, hogy az áramszolgáltató megbízásából vágják le a faágakat, ezt azonban nem tudták bizonyítani.

A járőrök a P. Gábor házának udvarán talált feldarabolt akácfát lefoglalták. A két férfit az intézkedő rendőrök elfogták, előállították, majd gyanúsítottként kihallgatták.

Az akácfa tolvajok ellen nem csak lopás vétség, hanem környezetkárosítás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt is nyomoztak a rendőrök, mivel a beszerzett bizonyítékok alapján cselekményükkel a környezetet is károsították, mert a fakivágással az élővilágot oly mértékben károsították, hogy annak természetes vagy korábbi állapota csak beavatkozással állítható helyre.

A büntetőeljárást a Pécsi Rendőrkapitányság 2014. március 25-én befejezte és a keletkezett iratokat az illetékes ügyészségnek vádemelési javaslattal megküldte.