Akár ki is kötik az úszókat az eredményért

Sors Tamás mellett immár egy másik pécsi úszó, Meilinger Csaba is biztos résztvevője az idei paralimpiai játékoknak, hiszen az angliai Sheffieldben megrendezett Európa-bajnokságon már húsvétkor kvalifikálta magát.

hirdetés


A Pécsi Sport Nonprofit Zrt. (PSN) tizenkilenc éves versenyzője 100 méter pillangón a világranglista 6., 200 vegyesen 10. helyezését ért el. Edzője, Tari Imre a felkészüléskor még speciális „kínzóeszközöket” is bevetett. Ilyen például, amikor a sportolónak egy gumikötélre kötve, egy helyben kell tempót vagy időt úszni.

Tari másik tanítványa, a tizenhat éves Kenderi Tamás az ugyancsak húsvétkor rendezett dunaújvárosi nemzetközi utánpótlás-versenyen, az Aranyüstön 100 pillangón a bűvösnek számító egy perces határon belül úszott, ezen a távon negyedik, 200-on második lett. Ugyanitt a 14 éves Szatnik Gergő 100 pillangón nagyon közel került az egy perchez, ő e számban a második helyen végzett, ráadásul betegen vállalta a rajtot.

A PSN Zrt. fiatalabb úszói is szép eredményeket értek el az elmúlt pár hétben. Edzője, Szamek Katalin által csak „kis oroszlánnak” titulált tízéves Konkoly Zsófi, Baján, egyéni csúccsal, 100 háton egyedüli paraúszóként leverte a 2002-es születésűek teljes mezőnyét.

Bő tíz napja a tíz-tizenegy éves pécsi sportiskolás fiúk – Horeczky Balázs, Várkonyi Gergő, Kovács Bálint és Kovács Andor – az ország 40 egyesületének részvételével tartott balatonfűzfői versenyen, a 4×100 méteres gyorsváltóban nyertek. Valamennyien egyéni számokban is dobogóra álltak.