Akna a polgármester kocsija előtt?

Szerencsén múlott, hogy nem történt tragédia Egyházasharasztiban – közölte a Jobbik közleményben. A rendőrség szerint három veszélyes eszköz volt.

hirdetés

Vida Dezső a helyszínen

“Hétfőn az esti órákban szokásosan a birtokára indult a hetvenéves polgármester. A mellékúton várta egy helyi férfi aki egy ismeretlen tárgyat helyezett el az úton. Elhátrálva várta mi fog történni. Az autó elé munkások szaladtak kiabáltak, hogy vigyázzon. Elmondták, hogy egy akna van az úton.

A polgármester hívta a rendőröket, erre a férfi neki támadt és megfenyegette a családja kiirtásával is. Majd elhagyta a helyszínt. Később visszatért baltával, hogy elégtételt vegyen. A közben kiérkező rendőrök bilincsben elvitték. A tűzszerészek még 3 aknát találtak a lakásán, meg nem erősített hírek szerint fegyvert is.

A kedélyek meg is nyugodtak volna, de 36 óra után kiengedik és vígan itta tegnap este a sörét a kocsmában a cimboráival. Meséli milyen kemény gyerek ő. A további történtekért ki fogja vállalni a felelősséget, hogy egy őrültet kiengednek 36 óra elteltével. Honnan szerezte a munkanélküli az aknákat és azt amit még nála találtak? Mi volt az oka, volt-e felbujtója? Folytatás következik… ?!

A Jobbik megyei Választmánya választ vár Dakos Józseftől a feltett kérdésekre. S a felelősség viselését is, amennyiben az elkövetkező időszakban a kiengedett elmeháborodott súlyosabb cselekedetekre is képes lesz.

Szebb jövőt!
Vida Dezső
Siklósi Jobbik
Alapszervezet
Elnöke; a település polgármestere


“A Készenléti Rendőrség Tűzszerész Szolgálata a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság megkeresésére 2012.05.21-én és 22-én
feladatot látott el Egyházasharaszti településen, ám az üggyel kapcsolatos minden további kérdésre a Baranya Megyei
Rendőr-főkapitányság illetékes nyilatkozni” – közölte a Készenléti Rendőrség.
A rendőrség az üggyel kapcsolatban az alábbi tájékoztatást adta
Délszláv háborús és II. világháborús robbanószerkezeteket találtak a rendőrök Egyházasharasztiban egy férfinél hétfőn

Állampolgári bejelentés érkezett a rendőrség ügyeletére hétfőn este, miszerint Egyházasharasztiban két férfi szóváltásba keveredett, és az egyiküknél vélelmezhetően délszláv háborúból visszamaradt robbanószerkezet is volt.

A rendőrség és a tűzszerészszolgálat minden szükséges és azonnali intézkedést megtett a személy- és vagyonbiztonság érdekében. A tűzszerészek három veszélyesnek ítélt eszköz közül egyet a helyszínen megsemmisítettek, kettőt elszállítottak további vizsgálatra, hatástalanításra.

Az eset során személyi sérülés vagy anyagi kár nem történt. A rendőrök egy helyi férfit elfogtak, előállítottak, ellene visszaélés robbanóanyaggal vagy robbantószerkezettel bűntett gyanúja miatt indult büntetőeljárás. A tényállás tisztázása érdekében a rendőrség szakértőt rendelt ki, közben a nyomozók megkezdték a tanúk felkutatását és kihallgatását.

Az esetről bővebb rendőrségi tájékoztatás csak az említett eljárásjogi cselekmény után várható.