Állatkínzás Uránvárosban

Olvasónktól kaptunk levelet, aki megrázó történetet mesélt el írásában.

hirdetés

“Tisztelt Szerkesztőség!

A mi történetünk most vasárnap (2014.08.10.) reggel kezdődött, amikor kimentem, hogy a 4 hónapos Panka nevű akita kölykünknek reggelit adjak, és nem találtam az udvarban. Ekkor hívtuk a rendőrséget, hamar kiérkeztek hozzánk, még a nyomozó is kijött. Feljelentést tettünk lopás miatt, majd egész nap a rendőrökkel párhuzamban önálló keresést is folytattunk, de semmi nyoma sem volt a kiskutyánknak.

Délután a szobámból egyszer csak irdatlan nyüszítést, és elképesztően hangos vonyítást hallottam. Emiatt azonnal lerohantam, és édesanyámmal együtt kirohantunk a házunk melletti park felé.

Követtük a hangot, és az a park mögött lévő elhagyatott futballpályához tartozó romos öltözőépületből jött. Azt hallottam, amikor a ház mellé értem, hogy valaki azt ordibálja: „Most megdöglesz!!”, és hatalmas huppogások, erős vonyítás és nyüszítés hallatszott ki.

Ekkor már tudtam, hogy odabent egy állatot kínoznak. Beordítottam torkom szakadtából, hogy azonnal hagyja ezt abba. Erre kijött az épületből, és összefüggéstelenül beszélt, majd elsietett.

Édesanyám, aki mögöttem jött, azonnal visszarohant telefonért, és hívta a rendőrséget.

Mikor kiértek elkezdték keresni a kutyát, majd egy óra telt el, mire a cigányputriban letakarva rátaláltak szegény kiskutyára, aki akkor már hangokat sem tudott kiadni.

A készenléti rendőrök azonnal intézkedni kezdtek még az épületben, de a kiskutyát nem tudták levágni, annyi szorosan ki volt kötve nyakánál fogva a redőny zsinórjához. Majd mikor nagy nehezen kiszabadították, kihozták, már nem mozgott, ekkor szembesültünk a borzasztó ténnyel, hogy a tetőtől talpig véres állat a mi kiskutyánk.

Testén késsel ejtett mély szúrt sebek, és vágások voltak.

Az orvosi ellátás közben derült ki, hogy a baloldalon alsó és felső fogait kiverték, a fejét a helyszínen talált véres sarkú téglával üthették, ettől a szeme teljes felületén vérvörös a mai napig ez még nem szívódott fel. Szédelegve jár, a fejét ért ütések miatt.

Az orvos két órán át varrta össze a kiskutyánkat, akinek az állapota a szerencsének köszönhetően jelenleg stabil.

Ha nem hallom meg időben, hogy szenved, akkor már halott lenne.

A rendőrség kiérkezését követően 10 perc alatt kézre kerítették az elkövetőt, és mi a helyszínen édesanyámmal és húgommal azonosítottuk is szemtől szemben. Ekkor derült ki, hogy a húgomat is pár hete ő támadta meg futás közben. Akkor ott a helyszínen I. Zsolt elkövető a tettét szemünkbe nézve bevallotta.

Fentiekből kiderül, hogy az eljárás a súlyos következmények ellenére sikeresen folyt, a rendőrök mindent megtettek, hogy az elkövetőt bezárják.

Ennek ellenére másnap reggel láttuk, hogy a házunktól pár tíz méterre éppen a város felé ment.

Ez a személy a házunktól 200 méterre lakik, hajléktalanként, valószínűleg a Sörgyár, vagy az önkormányzat tulajdonában lévő épületben. Ez felveti a Sörgyár felelősségét is az ügyben!! Elhanyagolt ingatlanában sok hajléktalan fordul meg, illetve tartósan is befészkelik magukat, ahogyan ez is, és agresszívek. Elképesztően felháborítónak tartjuk, hogy kiengedték ezt az állatot, hogy a közelünkben legyen. Ezen a környéken tisztességes emberek laknak, szépen éltek mostanáig. De most az egész környék fél, hogy mi lesz a következő.

A rendőrségen annyit mondtak, hogy az ügyészség döntött úgy, hogy kiengedik, mert nem állnak fenn az őrizetbe vétel feltételei, pedig a cselekmény szabadságvesztéssel büntetendő, illetve az előzetes letartóztatás feltételei. Pedig az elkövető meg van, azonosították, és beismerte, ezen kívül tetten is értem, egyértelmű hogy ő követte el, és a bűnismétlés veszélye is fenn áll, hiszen magánúton kiderítettük, hogy a pszichiátrián kezelik, de nem jár beadatni a szükséges injekciókat, valamint korlátozottan cselekvőképes, de gondnoka nem elérhető, és ezt ennyiben hagyják!

Ezen felül a bűnismétlés ténye annyiban áll fenn, hogy a mienk előtt már 4 kutyát megölt, legalább 4 embert megtámadott fényes nappal, a rendőrség ezekről mind tudomással bír, jól ismerik, névről ezt a személyt. De gondolom a látencia ezen elkövető tettei esetében is ugyanolyan magas, hiszen elmondták, hogy a vásárból elhozza az ingyen kutyákat. Ott már szóltunk, hogy vigyázzanak, de a képét nem tehetjük ki, mivel vannak személyiségi jogai ennek a pszichopatának.

Ezek alapján, aki kienged egy diagnosztizáltan skizofrént, és a kábítószer ambulancia elmondása szerint egy olyan személyt, aki Penta nevű droggal lövi magát, amely nagyon erős serkentő, és torzítja amúgy is elborult elméjét, az nem alkalmas a hivatásának gyakorlására (itt az ügyeletes ügyészre gondolok). Akivel azóta beszélünk a környéken, vagy felkeres minket, hogy megnézze a kutyust, és vigyen szórólapot – az erre vonatkozó figyelmeztetés érdekében – tud mondani egy történetet, hogy ez az ember mit tett vele, vagy hozzátartozójával. Naponta tíz ember minimum becsenget, mindenkit felháborít ez az eset, hogy egy városrészt és 3 nőt itt hagynak ez közveszélyes emberrel élni.

A cselekmény másnapján is ott volt szabadon, mintha semmi sem történt volna.

Arra szeretnénk felhívni a figyelmet, hogy a hatóságok, így az ügyészség felelőssége, hogy elintézze börtönbe, vagy más zárt intézetbe záratja-e, de már a büntetőeljárás alatt, nem a kb. 2 év múlva hozott ítéletet követően.

Ezen kívül ezt az épületet a tulajdonosa nem gondozza, évek óta hajléktalan személyek otthonául szolgál. A kiérkező rendőrök is elborzadtak, amikor elmondásuk alapján gyermek játékokat és ruhadarabokat találtak odabenn, de rengeteget.

Ez az épület egy bűntanya, a környéken hetente találunk fél pár gyermek méretű cipőcskét és papucsot. Ez a pszichopata nem áll meg az állatoknál, példa rá az a sok nő, akiket megtámadott.

Nincsenek korlátai, és beszámíthatatlan. Pszichiátere elmondta, hogy olyan vágyai vannak, hogy nála gyengébbeket bántalmazzon, és ezt hangosan, a belvárosban is ordibálja.

A rendőrség hiába mondja, hogy hordjak magamnál gázspray-t, nem tudok egy életen át ilyen nyugtalanságban élni, és senki nem érdemli azt, hogy egy pszichopata, aki öldököl, azt otthagyják a szomszédságában. Ez sérti valamennyi környékbeli ember méltóságát. Feszült idegállapotunk, és az elkövetőhöz való közelség okán alig tudunk aludni, nappal is félünk, nem járunk futni, valaki mindig itthon van, hogy ápolja és vigyázza a kutyust. Na de nem tudunk fél évre szabadságra menni.

És ez a hatóságokat nem érdekli, csak a kisembereket, pedig a hatóság feladata lenne, hogy az állampolgárok érdekében hangot adjon, és éljen az eszközeivel, amelyeket a törvény a részére biztosított.
Szeretném, ha minél nagyobb port kavarna ez az ügy, és kiemelten azt, hogy az ügyészség már az én kiskutyám szenvedésében is felelős!”