Állatok pusztultak el a tűzben

Hétfőn egy pécsi családi ház kazánházát lepte el a füst, kedd hajnalban pedig Rózsafán gyulladt ki egy ingatlan, a tűzben állatok pusztultak el.

hirdetés

Pécsett egy Palahegyi utcai családi ház kazánháza füsttel telítődött, ezért kérték a katasztrófavédelem segítségét hétfőn este. A kiérkező tűzoltók átvizsgálták az épületet, és megállapították, hogy a vegyes tüzelésű kazánból áramlott vissza a füst a helyiségbe. A kéményseprő-ipari közszolgáltató munkatársa is a helyszínre érkezett, aki feltárta, hogy a kémény tisztítónyílásai nem megfelelőek, ezért azok helyreállításáig nem végezhető el a karbantartási munka. A katasztrófavédelmi műveleti szolgálat felhívta a család figyelmét, hogy a helyreállításig nem használhatják a fűtőberendezést.

Rózsafán egy családi házhoz épített melléképület gyulladt ki ma hajnalban, a tűz átterjedt a családi ház tetőszerkezetének egy részére is. A tűzoltók kiérkezése előtt a tulajdonos áramtalanította az ingatlant, és egy PB-gázpalackot is kihozott az épületből, egy másik pedig még a beavatkozók kiérkezése előtt felrobbant a házban. A helyszínre Szigetvárról és Pécsről érkeztek tűzoltók, akik három vízsugárral fékezték meg a lángokat. Az utómunkálatok során a tetőszerkezet még izzó részeit kéziszerszámokkal és láncfűrésszel bontották meg. A tűz következtében a melléképületben tartott nyulak és szárnyasok elpusztultak, az ingatlan bérlőjét pedig átmenetileg egy önkormányzati lakásban szállásolták el.