Állatoknak adományozott Sors Tamás

December 7-én Sors Tamás kétszeres paralimpiai bajnok, világcsúcstartó, egyesületével az ANK Úszóklubbal, a Misina Természet- és Állatvédő egyesület telephelyén takarókat, párnákat, állateleséget adományozott az ott élő állatok megsegítésére.

hirdetés

Jancsik Árpád, edző mesélt a példaértékű összefogásról.

-Még novemberben jártunk itt, pokrócokat hoztunk. Látva az itteni dolgozok mindennapos munkáját és a rengeteg befogadott állatot, azon gondolkoztunk, hogyan is tudnánk segíteni egy kicsit. Az uszodában említettem Sors Tominak és onnantól kezdve beindult a dolog. Tamáshoz csatlakozott minden úszónk, szülők, edzők, a Nevelési Központ dolgozói, sőt régi sportolóink is jelentkeztek, hogy szeretnének segíteni. Példaértékű volt az az összetartás, amit Úszóklubunk tagjai mutattak. Egy sportolónak nem csak a vízben kell példát mutatni, hanem a civil életben is. Kis úszóinknak minden nap ott a példa, hiszen Sors Tamással készülnek egy medencében aki most is megmutatta, hogy bizony helyén van a szíve.

– Nem gondoltam volna, hogy ilyen sokan leszünk. Örülők, hogy ha kicsit is, de sikerült segíteni a Misina munkáját. Bízom benne, hogy többen követik majd a példánkat. Mi csak egy pici úszóklub vagyunk, de összeálltunk és úgy gondolom nagyon sokan csatlakoztak és ezzel megmutattuk, hogy mekkora is ennek a kis közösségnek az ereje. Szerintem jövőre is megismételjük…minden éveben megismételjük- nyilatkozta mosolyogva Sors Tamás.