Alpolgármester fogadta a „Duna bringásait”

Nagy fába vágta a fejszéjét az a több ország képviselőiből álló biciklis csoport, amely azt vette a fejébe, hogy végigkerekezi Európa második legnagyobb folyójának, a Dunának a nyomvonalát. A tucatnyi tagból álló, elhivatott társaságot Nagy Csaba alpolgármester a polgármesteri hivatalban fogadta pénteken reggel.

hirdetés

A csoport, amelynek tagjai a Duna teljes hosszában, 3000 ezer kilométeren át tekernek a Fekete-erdőtől a Fekete-tengerig, pénteken Pécset is felkeresték. A többnemzetiségű társaság a Vukovar – Újvidék – Belgrád – Vidin útvonalon folytatja útját a közeli napokban. Idén ennyire képesek, de jövőre Vidintől hajtanak majd a Fekete-tengerig.

A helyszínen Nagy Csaba alpolgármester fogadta a kerekeseket, akikről kiderült, hogy Brüsszelben dolgozó uniós hivatalnokok. A rövid beszélgetésen megjegyezték, hogy Pécs az utóbbi évben megszépült, s élhető, kedves városnak ismerték meg a megyeszékhelyet.

A hivatalnokok nyári szabadságukat töltik el közösen a biciklizéssel. Tavaly a Fekete-tenger – Budapest távolságot küzdötték le, míg idén pünkösdtől a főváros és Vidin között tekernek. A kezdeményezéssel a közép-európai régió országai közötti gazdasági, közlekedési, energetikai, környezetvédelmi és kulturális kapcsolatokat erősítő Duna-stratégia fontosságát is jelezni kívánták a bringások.