Amatőrök robbantottak

Kis híján tragédiába torkollott egy használaton kívüli víztorony robbantásos lebontása az erdélyi Szászmedgyesen.

hirdetés

A több mint harminc méter magas víztornyot csütörtökön délután próbálta robbantással lebontani egy erre szakosodott cég. A mediasinfo.ro helyi portál közlése szerint a kísérlet balul sült el. A betonkolosszus nem függőlegesen omlott össze, hanem eldőlt, és maga alá temette egy szomszédos magánház melléképületét. Az óriási méretű “betongomba” egyes elemei egy méterre csapódtak be a szomszédos lakóháztól. A robbantásnak nem voltak áldozatai, a környék lakói csupán megijedtek.

A szászmedgyesi hírportál szerint a bontást végző cég csak néhány apró falragasszal tájékoztatta a lakosságot a tervezett robbantásról. Csak a véletlenen múlott, hogy a torony nem temette maga alá a szomszédos ház egyik lakóját, aki nem sokkal a robbantás előtt még a később porrá zúzott műhelyben tartózkodott.

Romániában megannyi portál átvette egy szászmedgyesi lakos amatőr felvételét a robbantásról. Ezen jól látható, hogy a felrobbantott víztorony közelében elhaladó úton nem állították le a forgalmat, megannyi járókelő meglehetősen közelről nézte végig a torony eltűnését.
http://www.mediasinfo.ro/medias-eroare-grava-la-o-demolare-prin-implozie-la-fosta-fabrica-geromed-video/2012/11/02/