Ambrus Tamásért (is) játszottak

Ambrus Tamásért, a súlyosan beteg vízilabdaedzőért is játszottak a pécsi OB I-es vízilabdázók szombaton. Az Abay Nemes Oszkár Sportuszoda bejáratánál felállított gyűjtőládába dobhatták be a szurkolók a belépőt kiváltó, teljes egészében Ambrus Tamásnak szánt összeget. A Pécsi Egyházmegyei Katolikus Karitász pedig elkülönített bankszámlát nyitott a sokszoros válogatott kapus, edző megsegítésére.

hirdetés

Mint ahogy korábban hírt adtunk róla, a pécsi vízilabdasportot útnak indító Ambrus Tamás agyi lymphomában szenved. Ambrus Tamás nevéhez köthető a PVSK történetének legjobb bajnoki eredménye – 5. lett az OB I-ben a csapat – , így részt vehetett a LEN-kupában. Vári Attila, a PSN Zrt. vezérigazgatója olimpiai bajnok pólós, Ambrus Tamás barátja és korábbi PVSK-játékos kezdte szervezni a család anyagi támogatását. Ebben partnerre talált a vízilabda-szövetségben, illetve Pécsett a Pécsi Egyházmegyei Katolikus Karitászban, Páva Zsolt polgármesterben és az önkormányzatban. Czerpán István ügyvezető elnök ígéretével a PVSK is az ügy mellé állt.

Ambrus Tamás jelenleg egy rehabilitációs program legelején jár. A család megsegítésére a Pécsi Egyházmegyei Katolikus Karitász bankszámlát nyitott, a szombati Szolnok elleni bajnoki mérkőzés teljes bevételét szintén Ambrus Tamás családjának ajánlották fel.

A jótékonysági akcióban eddig közel másfél millió forint gyűlt össze. Az adományokat még két hónapig várják az alábbi bankszámlaszámra.

OTP-s számlaszám: Ambrus Tamás – 11731001-20159443