Amikor minden a költészetről szól

Április 11-én, szerdán délután hatkor kezdődik a Lyukasóra a Zsolnay Kulturális Negyed E78-as termében, majd David Yengirbarjan és Vallai Péter lép fel este hétkor a negyed ÁrTér Kávézójában.

hirdetés

David Yengibarjan örmény gyökerű zenéje a kortárs dzsessz és az argentin tangó egyedi ötvözetével izgalmas élményt nyújt. Néhol olyan mesterektől idéz, mint például Astor Piazzolla vagy Yann Tiersen – mégis, egészen egyedi hangulatú zenét játszik. A jereváni születésű tangóharmonikás improvizatív zenei betétekkel kíséri a Vígszínház színésze, a Jászai Mari-díjas Vallai Péter előadását, aki Petri György verseiből nyújt ízelítőt a közönségnek.

A Lyukasóra során igazi verscsemegék kerülnek terítékre. A feladványként felhangzó versrészletek megfejtése nem csupán kiváló agytorna lehetőségét jelentheti, hanem egészen egyedi irodalmi élményt is nyújthat a leendő közönség számára. Az este résztvevői: Bagossy László rendező és drámatanár, Mokos Tibor televíziós újságíró, Fenyvesi Béla népművelő és zenész, valamint Szabó Lívia egyetemi hallgató. A feladványok mellett és közben a művekről és a szerzőikről kötetlen beszélgetés is zajlik.