Amit megérdemelsz!

Olvasónk furcsa találkozása a város egyik még furcsább kereskedőjével. Zárat akart a zárboltból, helyette elküldték.

“Szerettem volna hevederzárhoz alkatrészt venni, miután feltörték hétvégi házamat, tönkretették a záramat. Gondoltam, a legjobb hely erre egy pécsi zárkereskedés lesz. Na nem. Nagyot tévedtem.

Normális munkanapon próbálkoztam vásárolni a boltban, amikor bementem, sehol senki nem volt, aztán előjött az illető hátulról – többszöri szólongatás után. Eléggé morcos volt, de mindegy – gondoltam magamban -, azért belevágtam, miután nem vagyok szakember, saját szavaimmal próbálkoztam.
– Jó napot kívánok, leesett a zárbetétem a hevederzárról, és kilátszanak a fogaskerekek – mondtam.
– Azok nem fogaskerekek, hanem fogasrelők – válaszolt, bár nem tudom, hogy most is jól fogalmazok-e…
– Elnézést, igen fogasrelők – mondtam. – Hogyan tudom akkor megjavítani. Egy vagy kettő kell belőlük, hogy a zárnyelvét, nyelveket mozgassam.
– Többes számban beszéltem, nem? – akadt ki a férfi, eléggé durván.
– Elnézést, én nem ilyen hangnemben beszéltem Önnel… – válaszoltam.
– Úgy beszélek veled, amit megérdemelsz, b.meg! – üvöltötte, közben pedig mutatott az ajtó felé!
– Mióta tegeződünk, b.meg? Milyen kereskedő vagy te?
– A mamikádat!-üvöltötte.
Persze ekkor már az ajtóban voltam, magam is valami hasonlót szóltam vissza. Aztán kiderült, nem vagyok egyedül, mert a közeli bevásárlóközpont információs pultjánál dolgozó hölgy ugyanott szinte ugyanúgy járt, mint én, de családtagjaim is megbánták már, hogy ott akartak vásárolni…Üdv a klubban – mondták.”

K. T. pécsi lakos

hirdetés
Hirdetés

9 HOZZÁSZÓLÁS

 1. te, az a ferencesek utcai antikvárium.

  egyébként bagolytól kérdem: kinek van kedve szórakozni az eladókkal, te hol élsz?

 2. ÍRD CSAK LE,MELYIK A TE ANTIKVÁRIUMOD?HOVA NE TEGYÜK BE A LÁBUNKAT!SZÉP KIS REKLÁMOD VAN BAGOLYKÁM!

 3. Egy alapos verést is megérdemelt volna a bunkó “vevő”, aki egyértelműen csak azért ment be, hogy szórakozzon az eladókkal. Ha nálam próbálkozott volna az Antikváriumban, ****berúgás nélkül nem ússza meg.

 4. nem tudom, hogy ez miért volt modortalan…ezzel az erővel sehova nem kell eladó. ha bemész egy elektronikai szaküzletbe, akkor a fényképezőgépek majd egy automatában sorakoznak…és a betű és számkombináció beütése után vehetsz egy gépet….vagy jó lesz, vagy nem…aki nem ért a fényképezőgépekhet, az ne is vegyen?!?!

  i don’t want to live on this planet anymore….

  ja és kedves Szakmabeli! ne csodálkozz, ha be kell zárnod a boltot….azt kapod majd amit megérdemelsz….

 5. Én egyszer ebben az üzletben szerettem volna szekrényre való kulcslyuk-díszt vásárolni. Nem találtam megfelelő cikket, de a kereskedő tök kedves volt hozzám, a velem lévő kislányom még egy kis műanyag, öntapadós fogast is kapott ajándékba… Én sem tudtam szakszerűen elmagyarázni, mit szeretnék, de megértette, mit keresek, nem is küldött el a retekbe…

 6. Menjen a Megyeri uti szolgáltató házba a kulcsoshoz. Azt hiszem Plantner a neve, mindent tud a zárakról és modoros. Jó volna tudni hova ne menjünk.

 7. A kolléga fellépése és ügykezelése adekvát volt. Aki nem tudja, hogy mit szeretne vételezni egy zárszaküzletben, és felkészületlenségét modortalansággal leplezi, az ne várja, hogy marasztalják.

 8. Ha a kórház téri trógerről van szó, azt én is ismerem. Engem kioktatott pár éve, hogy nem illik ötezressel fizetni egy 500 forintos kulcsmásolásért, mert a vevőnek nemcsak jogaik, de kötelességeik is vannak. És hogyan is várhatjuk el a kereskedőtől, hogy egy rakat aprópénzt vigyen be az üzletbe minden reggel… Akkor megfogadtam, hogy oda soha többet be nem megyek.

Comments are closed.