Angyal Zoltán a PTE idei sajtódíjasa

„Az egyetem nyitott könyv, vannak benne szépségek, mint amik az Universitas Televízió 2011-es évet bemutató filmjében láthatóak voltak. Ugyanakkor a jót nehezebb észrevenni és észrevétetni, a negatív hírekkel jóval könnyebb az országos sajtót elérni.”– mondta Bódis József rektor az adventi sajtószalonon, melyet december 12-én tartottak.

hirdetés

Az egyetem első embere megköszönte a sajtó ez évi munkáját, s röviden összefoglalta a PTE idei eredményeit: kiemelte a Science Building küszöbön álló megnyitását, a Klinikai Központ 400 ágyas tömbjének felújítása kapcsán pedig elmondta, hogy a közbeszerzés tárgyalásos fordulója előtt áll a PTE vezetése.

Az eseményen adták át „A pécsi felsőoktatásért” sajtódíjat, melyet idén Angyal Zoltán vehetett át.

„Az elmúlt nyolc évben, baranyai tartózkodásom alatt 6300-nál több hírt és tudósítást írtam, ebből 544 szólt a PTE-ről vagy érintette az intézményt. Ez komoly arány, ez az intézmény értékeket rejt, s újabb értékeket hoz létre.” – mondta Angyal Zoltán, a Magyar Távirati Iroda tudósítója a díj átvételekor. A szakember, aki több mint tíz éve dolgozik az MTI-nek, a Pécsi Tudományegyetem tizenkettedik sajtódíjasa.