A „Hadak villáma” nyomdokain

2013. június 6-án szerencsésen hazaérkezett a Délvidékről az ANK.2. Sz. Ált. Isk.41 tanulója és 5 tanára. A kirándulásra a Határtalanul program keretében került sor.

hirdetés

A Bethlen Gábor Zrt. 1.228.680 forinttal támogatta az kirándulást. Utazásuk során megismerkedtek a Délvidék csodálatos tájaival, Szabadkával, a magyar szecesszió fellegvárával, eljutottak a Kis-Kazán és a Nagy- Kazán szorosig. Végigjárták Hunyadi várait, megismerhették diadalának helyszínét, Nándorfehérvárt, amely még ma is méltóságteljesen emelkedik a magasba. Lerótták tiszteletüket a zentai csata hősei előtt. Együtt emlékeztek meg a nemzeti összetartozás napjáról külhoni testvéreikkel.

Életre szóló élményekkel gazdagodva tértek haza.

Délvidékről hazaérkezve az ANK 2. Sz. Általános Iskola 41 tanulója és 5 tanára irányításával az iskola közössége 2013. június 13-án tartja meg a nemzeti összetartozás napját. Ennek keretében élménybeszámolót tartanak kirándulásukról.

Útjuk során tapasztalatokat gyűjtöttek a határon túl élők mindennapjairól, felkeresték az Óbecsén található Lurkó-házat, melynek kis lakóit általuk gyűjtött könyvekkel és játékokkal ajándékozták meg. Megismerkedtek a székelykevei hagyományokkal, táncokkal, a közös tábortűz fényénél élték meg az összetartozás erejét. Az iskola tanulói a nemzeti összetartozás napjára összeállított akadályversennyel zárják a megemlékezést.