Pécsi szövetség: Antifasiszták, Munkáspárt, MSZP

Baloldali Összefogás néven választási szövetségbe tömöríti a baloldali pártokat és szervezeteket a baranyai MSZP – jelentette be Nyőgéri Lajos, a párt városi elnöke sajtótájékoztatón szerdán.

hirdetés

A Magyar Szocialista Párt, a Magyar Ellenállók és Antifasiszták Szövetsége, a Magyarországi Munkáspárt 2006 megyei szervezetei, valamint a Mecseki Bányászok Szakszervezete együtt indul Baloldali Összefogás néven az októberi önkormányzati választásokon Baranyában. ”Mindenki tudja, hogy az MSZP helyzete ma nem a legfényesebb, de a baloldali nézetek érvényesítéséért össze kell fognunk” – fejtette ki Nyőgéri Lajos.

Hozzátette: a szövetség nyitott, jelenleg is több, csatlakozni szándékozó szervezettel tárgyalnak. A választási szövetség tagjai úgy vélik: időszerű volt az összefogás, és még soha ekkora szükség nem volt rá. Meixner András, a Baloldali Összefogás polgármesterjelöltje a sajtótájékoztatón elmondta: Toller Lászlóval, Pécs korábbi szocialista polgármesterével együtt kezdeményezője és megvalósítója volt a Kultúra Magyar Városai programnak.

A politikus sikerként értékelte, hogy az ő közbenjárásának is köszönhetően a Nemzeti Kulturális Alap a felvezető években félmilliárd forinttal támogatta a pécsi Európa Kulturális Fővárosa projektet. A Jobbik kedden jelentette be, hogy Gyimesi Gábor középiskolai tanárt jelöli polgármesternek Pécsett. A Fidesz már korábban közölte, hogy a város jelenlegi vezetőjét, Páva Zsoltot indítja a választásokon.