Áramot vezetett a kerítésbe József

Csak a szerencsén múlt, hogy nem történt tragédia a baranyai Pellérden, ahol egy idős férfi 230 voltot vezetett a saját kerítésébe. A szomszédjai szerint Józsi bácsi a betörőktől fél, de nincs tőle mit ellopni.

hirdetés

G. József (73) egyedül él pellérdi házában, ahol négy kutya éjjel-nappal őrzi biztonságát. Az idős férfi nem bízott eléggé az ebekben, ezért bevasalta kerítést, nyársakat és szögesdrótot is szerelt rá, majd ez egészet áram alá helyezte, a konyhai konnektorból egyszerűen kivezette az áramot.

pellérd (6)

A szomszédok szerint Józsi bácsi évek óta retteg a tolvajoktól és a betörőktől, de arra nem gondolt, hogy ez a lépése akár nagy bajt is okozhat. A szomszédok értesítették a rendőröket, akik a helyszínen megállapították, hogy a ház tulajdonosa áramot kötött a kerítésre. Az eset kapcsán senki nem sérült meg, az áramszolgáltató szakemberei a szabálytalan rákötést megszüntetve elhárították a balesetveszélyt. A rendőrök a férfit előállították és súlyos testi sértés kísérlete miatt gyanúsítottként hallgatták ki, szabadlábon védekezhet.

pellérd (5)

Helyszínen még most is látszik az a házilag hegesztett vasalat, amely összekötik a kerítés részeket, hogy az áram mindenhova eljusson. A kerítésben a feszültség a veszteségek miatt már nem volt olyan magas mint a hálózatban, az áramszolgáltató csak 170 voltot mért, de még ez is halálos érték.