„Arra alá Baranyában…” – A Mecsek Táncegyüttes nyári tájolása lezárult

A Pécsi Kulturális Központ 2014 június-július-augusztusban a Mecsek Táncegyüttest “forgatta” meg Baranya-szerte: a nagynevű tánccsoport nyolc településen, annak egy-egy nyári rendezvényén táncolt, élőzenés kísérettel.

hirdetés

A Pécsi Kulturális Központban székelő-működő Mecsek Táncegyüttes júniusban Kémesen, majd Pellérden táncolt, júliusban Székelyszabarra, Nagykozárba és Nagynyárádra jutott el, augusztusban Berkesden, Dencsházán. A Mecsek Táncegyüttes a sorozat utolsó állomásaként az Újpetrei Falunapon is fellépett. Gaszt Árminné polgármester így nyilatkozott a tánccsoport helyi vendégszerepléséről:

„Az Újpetrén élők közül kevesen tehetik meg, hogy Pécsre vagy távolabbi helyre utazzanak a Mecsek Táncegyüttes előadását megnézni. Itt a falunapi rendezvényen lehetősége volt erre a közönségnek. Így egy kicsit elhozták hozzánk a közelebbi és távolabbi vidékek táncait, ezt köszönöm. A kézművességgel kiegészült program pedig nagy élményt jelentett a gyerekeknek.”

MEcsekk_tancol

A Nemzeti Kulturális Alap pályázati támogatása segítségével valósult meg a pécsi táncegyüttes baranyai tájolása. A programsor édekessége, hogy minden helyszínen kézműves foglalkozás egészítette ki a minőségi, hagyományőrző műsort.

Az együttes ősztől várja új és „régi”, kisebb és nagyobb táncosait!

Támogató:

NKA_logo_2012

(x)