Árvíz: ilyen a helyzet Baranyában

Az Útinform szolgálat 10.30 órai összesítése alapján csökkent a lezárt útszakaszok száma az ár- és belvíz helyzet miatt, így jelenleg összesen 24 országos közúton van érvényben teljes útzár – közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt.

hirdetés

Ez összesen mintegy 57 kilométernyi szakasz lezárását jelenti Baranya, Győr-Moson-Sopron, Pest, Vas és Zala megyében. Baranyában Alsómocsolád továbbra sem közelíthető meg országos közúton, Zalában Szijártóháza, Zalaszombatfa és Gáborjánháza csak traktorral, teherautóval vagy terepjáróval érhető el, mivel még mindig közel 50 centiméteres víz van a burkolaton, a Vas megyei Szakonyfaluba csak az ott lakókat engedik be a hatóságok.

A korlátozások száma és mértéke folyamatosan változik, ezért utazás előtt érdemes a közlekedőknek tájékozódniuk az aktuális útviszonyokról a www.utinform.hu-n és a hivatalos Facebook oldalunkon folyamatosan frissül a lezárt szakaszok listája Továbbra is arra kérik az autósokat, hogy ha az ár- és belvízben érintett térségekben az utazás mellett döntenek, fokozott óvatossággal és körültekintéssel vezessenek, a figyelmeztető vagy korlátozó jelzéseinket minden esetben vegyék komolyan, a lezárt szakaszokon pedig semmiképpen ne próbáljanak meg átkelni!

Összesítés alapján a nagyobb korlátozások részletes listája:

Baranya megye (1):

A 65174 jelű út Alsómocsolád bekötőút a 3+800–4+400 km között a halastó kiöntése miatt 2014.09.14.5.40 órától lezárva.

Elzárt település: Alsómocsolád.

Alsómocsoládon reggel zárták le a településre vezető utat. Ide nem lehet behajtani. Az esőzés gondot okoz Mánfán és Szigetváron is, ahol a megduzzadt patakok kiléptek medrükből. Az elzárt települesen felszedte a víz a pár hete lerakott új betonlapokat. A gondot az okozta, hogy a mezőgazdasági területekről minden az alacsonyabban fekvő településre zúdult. Helyenként 5-10 centimeter sár áll az úton.

fotó 1 (1)

fotó 2 (1)

fotó 3 (1)