Ásóval verte halálra a kutyát, börtönbe megy

Egy férfi ásóval verte halálra a szomszédja kutyáját, amelyet még fel is akasztott. Letöltendő börtönt kapott jogerősen.

hirdetés

A Mohácsi Járásbíróság állatkínzás bűntette miatt B. A.-t bűnösnek mondta ki az állatnak különös szenvedést okozva elkövetett állatkínzás bűntettében, ezért 5 hónap börtönben végrehajtandó szabadságvesztésre és 1 év közügyektől eltiltásra ítélte, valamint kötelezte az eljárás során felmerült bűnügyi költség megfizetésére.

kutyazsálba
Akár ő is lehetett volna

A bíróság közlése szerint a vádlott 2015. július 11-én a hajnali órákban lakóházának hátsó udvarán megtalálta a szomszédja kistestű, kifejlett keverék kan kutyát, amelyet ekkor az udvarán lévő ásó élével kétszer megütött, majd miután a kutya elkábult, bal hátsó lábát megkötve egy fehér bálamadzaggal egy ól kiskapujára akasztotta és a kutya mellkasát még egy alkalommal megcsapta az ásóval.

A kutya a fentiek következtében többszörös csonttöréseket, belső sérüléseket szenvedett, sérüléseinek hatására elpusztult. A bántalmazás során különös szenvedésnek volt kitéve – közölte a bíróság.

Hirdetés