Átadták a magyar rendőrségnek a nőt, aki a márfai szőlőhegyen hagyta magára újszülött babáját

Jogsegély keretén belül adta át a nőt a horvát hatóság a magyar rendőrségnek a beremendi határátkelőn június 23-án – értesült az ATV.

Néhány napja mi is beszámoltunk a megrázó esetről: a horvát szervek június 16-án értesítették a magyar hatóságot arról, hogy egy horvát állampolgárságú nőt láttak el az eszéki kórházban, és vélhetően előző délután Magyarország területén adhatott életet gyermekének.

Kiderült, a 31 éves nő szülés után magára hagyta a csecsemőt a Baranya megyei Márfa település melletti erdőben, a magyar és horvát rendőrök azonnal kutatásba kezdtek, végül a márfai szőlőhegyen meg is találták a kicsit, aki sajnos addigra csaknem egy napja feküdt ellátatlanul, sérülten a fűben.

Hiába szállították kórházba, minden orvosi erőfeszítés ellenére, nem tudták megmenteni az életét.

Az ATV szerint a magyar hatóság az anyát egyelőre Pécsre, a rendőrségi fogdába szállítja. A bíróság 72 órán belül dönt a letartóztatásáról.

Korábban ellene emberölés kísérlete miatt rendelt el nyomozást a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság, most azonban már tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt folyik a nyomozás.