Átadták a villányi rendőrőrsöt

Átadták a villányi rendőrőrsöt pénteken: a Belügyminisztérium államtitkára az avató ünnepségen hangsúlyozta, hogy Villány borászati és idegenforgalmi központ, rendjének, közbiztonságának fenntartása nemcsak a helyben lakóknak, hanem egész Magyarországnak fontos.
Kontrát Károly emlékeztetett: tavaly májustól az előző évhez viszonyítva nőtt az ismertté vált bűncselekmények száma, ami azt jelzi, hogy a rendőrség hatékonyabban dolgozik, az emberek pedig jobban bíznak a testületben.

hirdetés

Tiffán Zsolt, a térség fideszes országgyűlési képviselője azt mondta, hogy Villány komoly fejlődésen ment keresztül az elmúlt két évtizedben, de az épített értékeknél fontosabb az ember, amely rendben szeretne élni.

Ehhez folyamatos együttműködésre, kommunikációra van szükség a hatóságok és a lakosság között – jelentette ki. A kormánypárti képviselő reményét fejezte ki, hogy Villány továbbra is a “biztonság városa” lesz.

Az országos rendőrfőkapitány azt mondta, hogy aki szőlőműveléssel foglalkozik, bízik a jövőben, aki bort készít, szereti embertársait.

A villányiak hosszú távra gondolkodnak és folyamatosan fejlesztenek. A rendőrségnek az feladata, hogy a közrend fenntartásával, erősítésével biztosítsa ezt a fejlődést – mondta Hatala József.

Dakos József, Baranya rendőrfőkapitánya közölte: a város egy volt gyógyszertár helyiségeit ajánlotta fel a célra. Az ingatlant 1,5 millió forintból újították fel, most 15 rendőr elhelyezésére alkalmas.

Villányban és környékén átlag alatti a bűncselekmények száma, a rendőrökre a népszerű, nagy tömegeket vonzó kiemelt rendezvények, fesztiválok biztosításánál van egyre nagyobb szükség – mondta a rendőrfőkapitány.