Átalakulhat a tanártovábbképzés

A pedagógus-továbbképzés megújításáról, a vezető szaktanácsadó rendszer kialakításáról volt szó többek között a köznevelési kerekasztal keddi Budapesten tartott ülésén.

hirdetés

Puszter Bernadett, a köznevelés irányítási munkacsoport vezetője az ülés után tartott sajtótájékoztatón elmondta: pedagógusok körében nagyon erőteljes az igény a továbbképzésekre, amelyek száma várhatóan nőni fog. Helyi szinten szeretnék közelebb vinni ezeket a képzéseket a pedagógusokhoz, és együtt kívánnak működni a felsőoktatási intézményekkel is. Emellett egységes informatikai rendszert és ösztönzőrendszert is kialakítanának.

Sipos Imre köznevelési helyettes államtitkár összegzése szerint a legfontosabb feladatokat a kerekasztal elvégezte, és minden olyan javaslatot amit csak lehetett, jogszabályban rögzített az államtitkárság, illetve ennek kimunkálása folyamatban van.

A szakmai munka nem áll le, a kerekasztal szeptemberben folytatja munkáját, ekkor a tartalomfejlesztés, a nemzeti alaptanterv új változata, a diákönkormányzatiság, a szakmai szolgáltatás kérdése mellett az átalakuló intézményfenntartás kerül majd napirendre – közölte.