Átmeneti vízhiány volt Pécsváradon

Várhattunk a melegvízre

Teljesen helyreállt a vízszolgáltatás péntek délelőttre Pécsváradon, ahol egy eltört vízfőnyomócső miatt csütörtök délelőtt óta szünetelt a szolgáltatás – tájékoztatott a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

hirdetés

Kasza Anett közölte: a műszaki hibát már csütörtök este elhárították, ugyanakkor a mintegy négyezer lakosú település domborzati viszonyai miatt lassan haladt a víztározók feltöltése. Ez péntek délelőttre fejeződött be.

A vízhiány ideje alatt a katasztrófavédelem lajtos kocsikkal biztosította az ivóvizet.

 

 Korábban írtuk: 

Csütörtökön átmenetileg szünetelt az ivóvíz szolgáltatás Pécsváradon egy főnyomó vezeték sérülése miatt. 

Szerda este jelezték, hogy Pécsvárad egy részén átmeneti vízhiány lépett fel. Vélhetően egy főnyomó vezeték rongálódott meg, emiatt a település ellátásért felelős víztározók feltöltése nem lehetséges. A víztározókból csütörtök reggelre fogyott ki a víz, így csütörtök délelőtt Pécsvárad egész területén szünetelt az ivóvíz ellátás.

A hiba feltárásáig, és annak kijavításáig három lajtos kocsiból vételezhettek vizet a településen élők. A Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója kezdeményezte a helyi védelmi bizottság összehívását. A helyszínen a  bizottság katasztrófavédelmi elnök-helyettese és a pécsi katasztrófavédelmi kirendeltség iparbiztonsági felügyelője is tájékozódott.