Autókra és más csecsebecsékre utaztak

A dugipénzt keresik (Fotó: Veol)
Autólopás, többrendbeli betöréses lopás és más bűncselekmények miatt nyomozott a Pécsi Rendőrkapitányság az ellen a két férfi ellen, akik a megalapozott gyanú szerint 2014 januárjától kezdődően rendszeresen követtek el vagyon elleni bűncselekményeket Pécsett és vonzáskörzetében.

hirdetés

A 34 éves geresdlaki férfit és társát, egy 20 éves ligeti férfit többek között azzal gyanúsítják, hogy a megyeszékhelyről elloptak két autót, és több családi házba is betörtek, ahonnan könnyűfém felniket, szerszámokat és navigációs készüléket loptak el, amelyeket azután eladtak.

A gyanúsítottak az egyik lopott gépkocsit egy 39 éves garéi férfinak adták el, aki a jármű alváz- és motorszámát megváltoztatta, ezért őt orgazdasággal, egyedi azonosító jel meghamisításával és közokirat-hamisítással gyanúsítja a rendőrség.

A rendőrök az ellopott autókat és szerszámokat a nyomozás során lefoglalták és a tulajdonosoknak visszaadták. A három férfi ügyében összesen tizenegy rendbeli bűncselekmény megalapozott gyanúját tárta fel a rendőrségi vizsgálat.

A gyanúsítottak ügyében folytatott nyomozást a rendőrség a napokban befejezte, és az ügyben keletkezett iratokat vádemelési javaslattal megküldte az ügyészségnek