Az aradi kultúra egy szeletét láthatjuk Pécsen

Képzőművészeti kiállítással, középkori kavalkád tánccal és színházi előadással színesített fesztiválnapot szentelnek a baranyai megyeszékhely romániai testvérvárosának, Aradnak szerdán. A Pécsi Napok keretében színes kulturális programokon keresztül kaphatott betekintést Arad színes kulturális életébe Pécs, immár tizedik alkalommal.

hirdetés

Az Aradi Kulturális Központ, a Pécsi Kulturális Központ és a Janus Egyetemi Színház is sokat dolgozott a szerdai Arad napi programok megvalósításán, hogy a pécsiek idén is betekintést nyerhessenek romániai testvérvárosunk életébe.

– Pécs és Arad város több évtizedes kapcsolatot ápol, melynek már tradicionális eleme, hogy a pécsiek ellátogatnak Aradra, ma pedig az aradiak engednek bepillantást gazdag művészeti és kulturális életükbe. Testvérvárosi kapcsolataink közül Arad azért különleges Pécs számára, mert a romániai városban jelentős számú magyar közösség él kisebbségben – köszöntötte szerdán az érdeklődőket Őri László alpolgármester a fesztivál megnyitóján.

Kiemelte, hogy a 2017-es év a kulturális együttműködés jegyében zajlott, azonban azt szeretné a pécsi önkormányzat, hogy a jövő év a két város fiataljainak megszólításáról szólna.

A Művészetek és Irodalom Házában tartott ünnepélyes megnyitón Steinhübel Zoltán keramikusművész kiállítását tekinthették meg az érdeklődők. A kiállítás október 6-ig látogatható. A Széchenyi téri nagyszínpadon a Lupus Dacus előadását élvezhette a nagyközönség, akik egy valóságos középkori tánckavalkádot varázsoltak a színpadra.