Az élők mindig gyanúsak! – Szivárvány hatodszor

Hatodik évadját zárta a minap a Szivárvány Musical Stúdió. Papp Zoltán karmester-zeneszerző, a társulat művészeti vezetője a társulati ülésen úgy fogalmazott: sikeres színházi esztendő áll mögöttük, több produkcióval is jelentkeztek, melyeket élénk érdeklődéssel fogadott a közönség.

hirdetés

A Pokol-tető rabjai címmel, ősbemutatóként tűzték műsorra Pozsgai Zsolttal közösen írt zenés játékukat, amely Rejtő Jenő: Csontbrigád című regénye nyomán született. Egész évadon át repertoáron tartották azt a nagy sikerű koncertshow-t, melyben operett-örökzöldek, filmdalok és a 20-as, 30-évek ismert slágerei csendülnek föl. Összeállításuknak nemcsak a pécsi közönség tapsolhatott, hisz Pécsváradon, s nemrégiben Harkányban is vendégszerepeltek vele, sőt, a következő évadban is műsoron tartják.

Ami pedig a jövőt illeti: Papp Zoltán most egy Fényes Szabolcs-est anyagán dolgozik; műsorra tűzik már elkészült, Karády Katalinról szóló, háromszereplős zenés játékát, majd közkívánatra felújítják a Teréz anya életét feldolgozó, Kiálts a szeretetért! című musical-operát. S minthogy a legutóbbi meghallgatáson tizenegy új taggal bővült a társulat, többszereplős előadások színrevitelében is gondolkodhatnak.

Nagyszabású vállalkozásként Szakcsi Lakatos Béla és Csemer Géza több helyütt sikerrel játszott musicalje, a Cigánykerék alapján írt Dankó tér 12. című zenés darabot mutatják be Bagossy László rendezésében a jövő évad végén, s játsszák 2012 nyarán Pécsváradon, a szabadtéri színpadon is. Műsortervük másik különlegessége Papp Zoltánnak Az élők mindig gyanúsak! című (A három testőr című Dumas-regény alapján írt) ,,papperettje” lesz.

– Nagy megtiszteltetés, hogy Böjte Csaba atyával és az általa patronált dévai gyerekekkel is kiváló kapcsolatot ápolhatunk, erre a továbbiakban is törekszünk. Szeretnék minden új produkciónkba vendégfellépőt hívni a jövőben, a művek színrevitelében pedig Unger Pálma, Füsti Molnár Éva és Hágen Zsuzsa szakmai segítségére számítok. Eddig is nagy hasznunkra volt a budapesti színművészeti egyetemmel kialakított jó viszony, ennek lehetőségével ősztől is élni igyekszünk.