Az enyhe tél ellenére is etetni kell a vadat

Bár a tavalyi makktermés kitűnő volt és a vad talál természetes táplálékot az erdőkben, mégis szükség van a téli hónapokban az erdőn-mezőn élő állatok etetésére.

hirdetés

A Mecsekerdő Zrt. novembertől március közepéig végez etetést a kezelésében álló vadászterületeken. Az etetőkbe szemes terményt (kukorica, gabonafélék), lédús takarmányokat: cukorrépát, szilázst és szenázst valamint szénát helyez ki ilyenkor a gondos vadgazda.

Ugyan kevés hó esett az idén a szokásosnál enyhébb télen és a szarvasok, őzek valamint a vaddisznók maguk is megkeresik az élelmet, így is havonta többmillió forintot fordít a Társaság vadetetésre.

Január végéig zajlanak a terelő- és hajtóvadászatok Baranya erdeiben is, amelyek kedvelt célpontjai a külföldi vadászoknak: elsősorban Németországból, Ausztriából, Belgiumból, Svájcból érkeznek hozzánk e szenvedély szerelmesei.

Most a hajtóvadászatokon vaddisznóra, a terelő vadászatokon a vaddisznón kívül gím- és dám tarvadra vadásznak a vendégek, akik a kitűnő minőségű vadállomány és a jól szervezett vadászatok miatt szívesen látogatnak a megyébe – tájékoztatott a Mecsekerdő Zrt.