Az Európai Bizottság jogi lépéseket tervez a pedofilellenes törvény miatt

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke

A francia AFP hírügynökség, egy magas rangú uniós forrására hivatkozva azt írta ma, hogy az Európai Bizottság (EB) jogi lépéseket indíthat csütörtökön Magyarország ellen, a közelmúltban megszavazott, nagy felzúdulást keltő pedofilellenes törvény miatt – írta meg a 444.hu.

hirdetés
Uránia Mozi

Az AFP forrása arról beszélt, hogy az EB ma figyelmeztető levelet küldött a magyar kormánynak, holnap pedig valószínűleg „szabálysértési eljárást” indít Magyarország ellen. Az ominózus törvény elfogadása ellen – amelybe utólagos módosítással kerültek bele, a pedofíliát a homoszexualitással összemosó passzusok – már korábban is tiltakozott az uniós szervezet, most pedig annak visszavonását akarja elérni.

Ha az eljárás valóban megkezdődik, akkor az Európai Unió Bírósága elé kerülhet az ügy. Ha az Magyarország ellen ítél, akár pénzügyi szankciókkal is sújthatják az országot.

Urula von der Leyen, az EB elnöke korábban úgy fogalmazott a törvény kapcsán, hogy „minden rendelkezésre álló hatalmát” felhasználja annak érdekében, hogy a magyar kormány azt visszavonja, vagy módosítsa.

Hirdetés