Az Év Utazója Pécsett

Pécs egyik legnagyobb ékköve a Zsolnay-negyed

Az egyedülálló Zsolnay-környezet mellett kiállítások, a Labor – Interaktív Varázstér játékai és kerámiafestés várta július 18-án a Zsolnay Kulturális Negyedbe érkező Dobos Juditot, az Év Utazóját, aki sűrű programnaptára ellenére ellátogatott a Negyedbe egy eseménydús délelőttre.

hirdetés

„Nagyon örülök neki, hogy egy ilyen különleges helyszín is bekerült a mai programba. Minden gyönyörű és kifejezetten tetszik a zegzugos kialakítás. Jó érzés itt barangolni” – mondta a 23 éves lány, aki júniusban a Magyar Turizmus Zrt. és a Travelo videoblogger-pályázatának győzteseként nyerte el az Év Utazója címet. A blogger idén nyáron tíz héten át utazik Magyarországon, bemutatva a legfőbb hazai látnivalókat. Eközben kipróbál minden érdekességet, amire a Zsolnay Kulturális Negyedben többszörösen is lehetősége nyílt.

 

Dobos Judit elsőként betekintett a „Kezdetben volt a rózsaszín…” című Zsolnay kiállításra, ahol a gyönyörű, kézzel készített tárgyak láttán kedvet kapott hozzá, hogy kipróbálja magát a kerámiafestésben, s a Boltok utcájában található Kerámia Festöde kreatív műhelyében egy madármotívumos bögrét készített. A Labor – Interaktív Varázstérben a fiatal hölgy a szórakozás mellett izgalmas fizikai kísérleteket is kipróbált. A bloggernek leginkább a plazmagömb tetszett, de számos más érdekességet is megörökített, hogy felkerüljön a blogjára.

 

A fiatal hölgy állandó kísérője egy háromfős stáb, a Negyedbe Tokár Tomi műsorvezető mellett az Év Utazója verseny egyik döntőse, Bagán László is vele tartott. Az elsősorban a fiatalabb korosztályt megszólító videók az evutazoja.hu, valamint a Travelo, az Index és az Indavideo oldalain is megjelennek. Az Év Utazója emellett élményeiről, így baranyai látogatásáról, blogbejegyzésekben is beszámol.